top of page

Upplev Spanien och Portugal från motorcykeln

Vill du uppleva Spanien eller Portugal på motorcykel, men inte resterande väg genom Europa? Lugn – vi hjälper dig!

Att se nya platser från hojen är en upplevelse värd att minnas. Kurviga vägar, behaglig temperatur, god mat och dryck. Dessa fina minnen från upplevda vackra vyer kan dock kantas av minnet av hur ont i baken du fick av att åka 350 mil på choppern innan du ens var framme vid startpunkten för utflykten.


Vi bandar din motorcykel på MC-pall i lastbilen medan du bekvämt tar flyget. Det enda du behöver tänka på är att motorcykeln ska vara påställd och att den är helförsäkrad. På det här viset sparar du tid och du slipper den tråkiga transitvägen, men får uppleva det bästa av Spaniens och Portugals vägar från hojen! Övrig packning du kan tänkas behöva på resan skickar du så klart med oss, så att du själv kan resa lätt på flygplanet.


Tips inför och under resan

  • Innan avresa på de spanska och portugisiska vägarna är det bra om du ser över motorcykeln. Kontrollera däcktryck, batterinivån, se över bromsar och se till att du har med dig din skyddsutrustning.

  • Beroende på vald rutt kan det vara längre sträckor att köra utan att passera större städer. Är oturen framme och hojen går sönder kan det vara bra att ha med sig reservdelar. Ett extra tändstift kan vara värt att packa med.

  • Visst ser man bilden framför sig hur man glider runt på vägarna med varma vindar och solen högt stående på himmelen? Så är det oftast i Spanien och Portugal sommartid. Men det betyder inte att det aldrig regnar. Packa ner även kläder för kyla, regn och ombyten.

  • Om du har nya däck så ska du köra försiktigt i början då däcken kan vara hala. Oavsett ålder på däcken så är det bra att uppmärksamma målade linjer i asfalten, de blir hala även vid torrt väglag.


Förslag på turer

Södra Portugal, Algarve – World Travel Awards utsåg 2020 Algarve för världens bästa stranddestination. Att köra runt här med hojen bör alltså inkludera flertalet stopp längs stränderna. Den 150 km långa Algarvekusten bjuder även på enastående natur, vacker arkitektur, blomstrande marknadsliv och välbevarade historiska fiskebyar.


Norra Portugal, Porto/Dourodalen – Namnet Porto betyder hamn, och detta är staden som gett namn åt hela landet. Porto är en gammal stad, placerad på kullar, vilket ger staden karaktär med sina stora höjdskillnader. Det kuperade landskapet fortsätter längs Dourofloden där vägarna slingar sig fram i hårnålskurvor och landskapet bjuder på otroliga vyer över vinterrasser.


Södra Spanien, Andalusien – Längs Andalusiens kust finns många städer med vackra strandpromenader. Inåt land finns kuperat landskap med serpentinvägar som gör hojåkningen till en fröjd och som leder till olika charmiga bergsbyar.


Norra Spanien, Pyrenéerna – Bergskedjan Pyrenéerna bildar gräns mellan Spanien och Frankrike och sträcker sig från Atlanten till Medelhavet. Här finns en levande landsbygd och längs bergssidorna klättrar små pittoreska byar. Här finns vägar genom raviner, över snöklädda berg, genom grönskande dalar och öde pinjeskogar.Comments


bottom of page