top of page

Packa med surfbrädan i flytten

Portugal erbjuder sevärdheter, god mat, vacker natur och en dramatisk kustlinje med djupblått hav – en plats som sätter sig fast i mångas hjärtan. Det sistnämnda, havet, erbjuder inte bara svalkande bad utan även utmärkt surfing!
Skippa sommaren, tänk vinter istället

Många tänker att surfing är en sommarsport, men det finns faktiskt inga hinder för att surfa under vinterhalvåret i Europa. Dels slipper man trängseln som bildas under de varmaste sommarmånaderna, men också för att vågorna är bäst under den svalaste tiden på året. Under vintermånaderna besöker människor från hela jorden den portugisiska atlantkusten för att försöka bemästra monstervågen ”Big wave” i Nazaré, där vågorna kan bli över 20 meter höga! Som tur är finns även skyddade stränder där vågorna är betydligt mindre och passar nybörjare.
Atlantens vatten och stränder

Blir man trött i ben och armar av allt surfande så kan man vila en stund på en av de fantastiska stränderna. På vintern går det inte heller att klaga på klimatet. Det finns goda chanser till sol och värme.

Det finns dock ett stort ”men” - oavsett årstid så är inte badkläder det optimala att surfa i ute på Atlanten. I Portugal är det våtdräkt som gäller året om. Detta för att du inte ska börja frysa efter bara ett par minuter.


Packa nu ner våtdräkten! Är det din surfutrustning vi transporterar under vintern?
Comments


bottom of page